Drinks
Jack Daniel’s Old No. 7 40%
Jack Daniel’s Old No. 7 to najpopularniejsza amerykańska whiskey produkowana od 1866 roku. Swój unikalny smak zawdzięcza prawie dziesięciodniowej filtracji destylatu przez 3-metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. Proces ten to charcoal mellowing i to on odróżnia Tennessee Whiskey od burbona.
Jack Daniel’s Rye 45%
Prezentowana tu żytnia wersja Jack Daniel’s Tennessee Whiskey charakteryzuje się formułą 70% żyta, 18% kukurydzy, 12% jęczmiennego słodu. Destylat poddany procesowi charcoal mellowing i starzony jest w nowych, wypalonych beczkach z białego amerykańskiego dębu. Obecny Master Distiller Chris Fletcher stworzył unikalną i niepowtarzalną whiskey zaskakującą idealnym balansem pomiędzy pieprzną nutą a gładkością smaku.
Jack Daniel’s Gentleman Jack 40%
Whiskey tworzona z największą starannością na bazie najlepszych ziaren i wolnej od żelaza wody ze źródła Cave Spring oraz według tradycyjnego sposobu produkcji, liczącego ponad 140 lat. Od Old No. 7 różni się podwójną filtracją przez
3-metrowe kolumny wypełnione węglem drzewnym.
Whiskey On The Rocks Collection 45%
Wyjątkowa edycja Single Barrel Whiskey, pełna indywidualnych cech, jak każda z dębowych beczek, w których dojrzewa. Do tej whiskey przeznaczone są najlepsze destylaty, dojrzewające w najwyższych punktach magazynów leżakowych. Edycja dla Whiskey On The Rocks to 982 beczka pochodząca z 17 regału,
zabutelkowana 21 lutego 2017 roku.
Jack Daniel’s Honey 35%
Likier miodowy na bazie Jack Daniel’s, powstały z połączenia starzonej w dębowych beczkach whiskey oraz naturalnego miodu. Bogaty w słodkie aromaty wanilii, dębu, nuty wosku pszczelego i karmelu.
Jack Daniel’s Fire 35%
Z połączenia legendarnego No. 7 z ognistym smakiem likieru cynamonowego powstała długo wyczekiwana wersja Fire. Słodki, a jednocześnie pikantny z delikatnymi nutami wanilii przeplatanymi cynamonowym posmakiem.
Jack Daniel’s Apple15%
Połączenie legendarnego Old No.7 i likieru jabłkowego wyprodukowanego z odmian Granny Smith, McIntosh i Red Delicious.
W smaku na pierwszy plan wychodzą oczywiście jabłka, okraszone nutami miodu, karmelu, migdałów i prażonej kukurydzy
Pół metra Jack’a
Sam skomponuj swoją deskę 6 shotów.
Możesz wybrać dowolną konfigurację z Jack Daniel’s Old No. 7, Jack Daniel’s Honey oraz Jack Daniel’s Fire.
GOLD MEDAL DEKANTER SERIES
JACK DANIEL’S HOLIDAY SELECT
WOODFORD RESERVE DISTILLERY
Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon Whiskey43,2%
Woodford Reserve to znakomity amerykański burbon wytwarzany tradycyjnymi metodami na podstawie wiekowych receptur. Destylacja odbywa się w miedzianych alembikach, co jest niespotykane w przypadku produkcji burbonów, a czas leżakowania w dębowych beczkach to przeszło 7 lat. W smaku wyczuwalne są słodkie aromaty karmelu przeplatane pieprzną ostrością. Woodford wytwarzany jest w małych ilościach – każda butelka tego wyjątkowego trunku opatrzona jest własnym numerem i podpisem samego mistrza destylarni Chrisa Morrisa.
Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey45,2%
Woodford Reserve Rye to wyjątkowy burbon destylowany w 53% z żyta, dzięki czemu posiada charakterystyczne pikantne nuty pieprzu i tytoniu okraszone owocową słodyczą i długim finiszem. Na wyjątkowość trunku wpływa również rzadko praktykowany sposób produkcji w miedzianych alembikach oraz siedmioletni okres leżakowania w beczce.
Woodford Reserve Double Oaked
Kentucky Straight Bourbon Whiskey43,2%
Woodford Reserve Double Oak to wyjątkowy dojrzały, trunek, który dzięki leżakowaniu w dwóch rodzajach beczek uzyskał niezwykle bogaty i barwny smak. Leżakował w oddzielnych, zwęglonych dębowych beczkach, z których wydobywa dodatkowe ilości miękkiego charakteru słodkiego dębu. Burbon zachwyca głęboką, bursztynową barwą z lśniącymi, złotymi refleksami.
SINGLE MALTS ZE SZKOCKICH DESTYLARNI
WÓDKA
APERITIFF
GIN
RUM
LIKIERY
TEQUILA
COGNAC
BECZKOWE
BUTELKOWE
BEZALKOHOLOWE
WINO
• Nuviana Temprranillo/Cabernet Sauvignon, Hiszpania
Wino będące kupażem dwóch doskonałych szczepów: cabernet sauvignon i tempranillo – najważniejszej czerwonej odmianie winorośli w Hiszpanii. Ta wytrawna Nuviana z Aragonii ma wyraźny, intensywny i bardzo owocowy aromat z nutami czerwonych i czarnych owoców. Łączy nuty lekkich przypraw i tostów. Wino jest miękkie i przyjemne, a na podniebieniu są wyczuwalne taniny.
• Caliterra Carmenere Reserva, Chile
Dobrze zbalansowane, bogate i okrągłe wino. Wyczuwa się w nim aromaty dojrzałych śliwek, lukrecji oraz pieprzu, które łączą się z nutami czekolady i tostów.
• Nuviana Chardonnay, Hiszpania
Nuviana to wino o słomkowym kolorze ze złotą iskrą i intensywnych owocowych aromatach z nutami brzoskwiń. Jestmłode i świeże, a w palecie – dobrze zbudowane, o wyraźnym charakterze owoców egzotycznych.
• Caliterra Winemakers Selection Sauvignon Blanc, Chile
Eleganckie i bardzo orzeźwiające wino. Aromaty porzeczki, agrestu i ziół. Na podniebieniu owoce cytrusowe i zioła.
• Panamera Chardonnay, California
Wino w kolorze jasnego złota z wyraźnymi nutami pigwy, śliwki oraz prażonych orzechów. Na podniebieniu zaskakuje delikatną nutą wanilii z akcentem przyjemnego dębu.
• Septima Malbec, Argentyna
Miękki, ciepły i zrównoważony Malbec, który dojrzewał 6 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego, powoli nabierając aromatów tostowych i waniliowych. W kieliszku piękny rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W nosie dominują aromaty wiśni i dżemu truskawkowego, przełamane nutą dymu i rozmarynu. W ustach krągły, smakuje dojrzałymi śliwkami, malinami i wanilią. Długi finisz o lekko dymnej końcówce.
• Primitivo Di Manduria Koine
Wina Primitivo z apelacją Primitivo Di Manduria są wzorem jakości dla wszystkich win tego szczepu, który swoją nazwę zawdzięcza wczesnemu dojrzewaniu. Pochodzące z tego regionu Koine ma piękną, głęboką, rubinową barwę i solidną strukurę. Od pierwszego momentu zachwyca intensywnym owocowym aromatem i smakiem, przywodzącym na myśl konfitury. Miękkie taniny dopełniają owoce nuty delikatną kwasowością.
Villa Delle Camelie Spumante Prosecco, Włochy / Italy
Półwytrawne, lekko musujące wino o jasnym, słomkowym kolorze, którego bukiet pełen jest aromatów miodu, kwiatów oraz jabłek. W smaku delikatne i odpowiednio zbalansowane.
WINA MUSUJACE I SZAMPANY
Dom Pérignon Vintage 2009
W smaku szampan zachwyca nutami migdałów, które zaskakująco przechodzą w suszone owoce, skórkę cytryny, a następnie w lekko dymny finisz z posmakiem tosta. Na podniebieniu Vintage jest pełen ciepła, kremowy i krągły, początkowo owocowy, nabiera pełności i cięższych nut smakowych. Smak jest intensywny, doskonały, z delikatną kwasowością. Termin vintage oznacza, że wszystkie winogrona użyte do produkcji tego wyjątkowego trunku pochodzą z jednego rocznika.
Moët & Chandon Impérial Brut
Moët Impérial to wizytówka Domu Szampańskiego Moët & Chandon i klasyczny wyraz jego stylu. Odświeżający i elegancki, odzwierciedla bogactwo trzech szczepów szampańskich winogron – pinot noir, chardonnay, pinot meunier. Jego bogate nuty czerwonych owoców, cytrusów i białych kwiatów oraz subtelne nuty korzenne i mineralne idealnie współgrają z nastrojem słonecznego dnia lub nasyconego zapachami wieczoru.
Moët & Chandon Nectar Impérial
Moët & Chandon Nectar Impérial to szampan półsłodki, tworzony z winogron pinot noir, pinot meunier i chardonnay. Nectar Impérial to nasycone i aromatyczne wino, w którym oprócz pełni nut owocowych wyczuwalne są suszone morele, figi, rodzynki oraz cynamon. Długi finisz pozostawia w ustach smak miodu i migdałów. Uznawany za najdoskonalszego przedstawiciela szampanów demi-sec. Harmonijna dojrzałość i bogaty owocowy smak czynią z niego idealne wino deserowe.
Moët & Chandon Rose Impérial
Moët & Chandon Rosé Impérial to najbardziej uwodzicielski i ekscytujący wyraz stylu Moët & Chandon. Rosé Impérial ma olśniewający różowy kolor z bursztynowymi refleksami, powstały dzięki dodaniu do kompozycji odrobiny szlachetnego czerwonego wina. Wytrawny, o aromacie czerwonych owoców z nutami poziomek, malin i wiśni oraz delikatnymi kwiatowymi nutami róży. W smaku dominują nuty truskawek, malin i czerwonych porzeczek z niuansem mięty.
MARTINI
Martini Prosecco
Winogrona Glera rosną na skąpanych w słońcu wzgórzach otaczających wioskę Prosecco. Dojrzewają w idealnym klimacie, a orzeźwiający posmak jabłek i tymianku jest jak świeża bryza w letnie upały. Od 2009 roku nazwa Prosecco jest zastrzeżona dla win musujących z regionów Veneto i Friuli. Dzięki temu produkty opatrzone tą nazwą są jednoznacznie kojarzone z wysoką jakością. MARTINI® Prosecco jest jednym z nielicznych przedstawicieli prawdziwego włoskiego wina musującego.
Martini Brut
Utrwalenie głębi smaku świeżo zerwanych winogron to niemałe wyzwanie. Do wytworzenia tego klasycznego wina musującego wykorzystywane są odmiany Glera i Chardonnay. Niech kieliszki wypełnią się wytrawnymi nutami gruszki i jabłkowymi bąbelkami! Salute!
Martini Rose Extra Dry
Martini Rosé Extra Dry to wytrawne musujące wino zrobione z winogron zbieranych w północnych Włoszech. Martini Rosé Extra Dry posiada delikatny kwiatowy bukiet z nutą aromatu czerwonych owoców i zielonego jabłka.
Martini Asti
Strome i nasłonecznione wzgórza w sercu Piemontu to idealne miejsce do uprawy Moscato – szczepu winorośli, który rozsławił na całym świecie tutejsze wina. Świeże i orzeźwiające MARTINI® Asti, o wyjątkowym zapachu i niskiej zawartości alkoholu, pozwala nam wznieść o jeden toast więcej.
Cennik ważny od 1 maja 2022 roku. Ceny podane w polskich złotych. Serwis nie jest wliczony w cenę. Informacja z alergenami dostępna u obsługi.